Bladerdeegkuipjes met romige champignon-kruidensaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Steek met een uitsteekvorm van ongeveer 5 centimeter diameter 24 rondjes uit het bladerdeeg. Leg 8 rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de losgeklopte eidooier.
-
2
Steek bij de overige rondjes in het midden een cirkel met een diameter van 3 à 3.5 centimeter uit. Bestrijk de ringen bladerdeeg met de eidooier.
-
3
Leg op elk rondje bladerdeeg op het bakpapier 2 ringen op elkaar. Leg ook 8 van de kleinste rondjes op de bakplaat en en bestrijk ze met de eidooier. Dit worden de hoedjes. Bak het bladerdeeg in ongeveer 15 minuten goudbruin in de oven. Bereid intussen de vulling.
-
4
Pel de ui en snipper hem heel fijn. Hak de champignons fijn. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de ui en de champignons gaar. Kruid met peper en zout. Verkruimel er het bouillonblokje bij en voeg de kruidenkaas en de room toe. Laat de saus 1 à 2 minuten inkoken. Kruid ze met peper en zout.
-
5
Haal de pasteitjes uit de oven en vul ze met de champignonmengeling. Werk ze af met een bladerdeeghoedje en een takje tijm.