Recept

Bladerdeegkuipjes met gerookte eend en rode biet

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wie zegt er neen tegen deze feestelijke bladerdeeghapjes?

Dit hapje is lekker zowel op kamertemperatuur als licht gekoeld. Handig voor feestjes of buffetten.

Ook lekker: vervang de eend eventueel door gerookte zalm, of door geitenkaas voor een vegetarische versie.

 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Snij 8 vierkantjes van ongeveer 8 op 8 centimeter uit het bladerdeeg. Bekleed er 8 ingevette cupcakevormpjes mee en laat de punten rechtop staan. Leg er een stukje bakpapier in en vul ze met bakbonen. Bak de deegbodempjes 10 minuten blind in de oven. Verwijder daarna het bakpapier en de bakbonen, bestrijk het deeg met de losgeklopte eidooier, bestrooi ze met de fijngehakte hazelnoten en bak ze opnieuw 8 à 10 minuten in de oven. Laat ze afkoelen.

  2. 2

    Pel de rode ui en snij hem in heel fijne blokjes. Snij de rode biet en de dadels in fijne blokjes. Hak de basilicumblaadjes fijn. Meng de rode biet, de ui, de dadels en het basilicum met de balsamicoazijn, de honing, de mosterd en 2 eetlepels olijfolie. Kruid de salade met peper en zout. Vul de kuipjes met de rodebietensalade en reepjes gerookte eend. Werk ze af met het extra basilicum en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bladerdeegkuipjes met gerookte eend en rode biet

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!