Recept

Stoofpotje met hert, knolselder en bier

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geen slowcooker in huis?

Gebruik dan 1 runderbouillonblokje en 500 milliliter water. Laat het stoofpotje 2,5 uur garen op het fornuis, of tot het vlees mals is.

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snipper hem fijn. Schil de knolselder en snij hem in blokjes van 3 à 4 cm. Borstel de champignons schoon en snij ze in partjes.

  2. 2

    Meng het stoofvlees met de bloem en kruid het met peper en zout. Doe een scheutje olijfolie in een pan en schroei het bebloemde stoofvlees aan alle kanten dicht.

  3. 3

    Haal het vlees uit de pan. Pel en pers de knoflook. Doe de ui, de knoflook en de champignons in de pan en bak de groenten 2 minuten. Doe het champignonmengsel en het vlees in de slowcooker. Doe er ook de knolselderblokjes, de tomatenpuree, de laurier, de tijm, het bier, 250 milliliter water en het bouillonblokje bij. Laat het stoofpotje 8 uur garen op low of 5 à 6 uur op high. Werk het stoofpotje af met de extra takjes tijm en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Stoofpotje met hert, knolselder en bier

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!