Recept

Stoofvlees van varkenswangen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Donker trappistenbier is onmisbaar in stoverij. Let op: hoe langer bier meekookt, hoe sterker de smaak wordt. Kies dus altijd voor een bier met een zachtere, zoetere smaak. Is je stoofpotje toch wat te bitter, voeg dan een lepel siroop toe.

bereiding
  1. 1

    Pel de uien en snij ze in ringen. Snij de varkenswangen in gelijke stukken en bak ze in de helft van de boter rondom aan. Haal de gekleurde stukjes vlees uit de pan. Doe de rest van de boter in dezelfde pan en bak er de uien in. Voeg ook de azijn toe. Als de uien mooi kleuren, mag het vlees er opnieuw bij. Voeg de laurierblaadjes en de tijm toe en blus met de trappist.

  2. 2

    Smeer de mosterd op de sneetjes brood en leg ze op het vlees. Zet het vuur zachter, zet het deksel op de pot en laat het stoofvlees 1 uur tot 1.30 uur sudderen. Roer regelmatig om.

  3. 3

    Kruid de stoverij met peper en zout en bind ze eventueel met bruine roux. Lekker met handgesneden frietjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Stoofvlees van varkenswangen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!