Stoofpotje van paddenstoelen met puree
bereiding
bereiding
-
1
Pel de ui en snij in ringen. Pel de knoflook en snipper fijn, snij de knolselder in blokjes.
-
2
Fruit de ui, de knoflook en de knolselder aan in wat boter. Laat kleuren en vervolgens 10 minuten garen onder deksel. Voeg eventueel enkele eetlepels water toe.
-
3
Snij de portobello-paddenstoelen in kwartjes, halveer de shiitake, de cantharellen en de beukenzwammetjes. Roerbak de paddenstoelen samen met de groenten. Blus met de trappist, leg er een met mosterd besmeerde boterham op en laat 20 minuten garen onder deksel. Roer regelmatig om.
-
4
Maak de puree. Kook de aardappelen, pureer ze en kruid met boter, nootmuskaat, peper en zout. Roer er de melk door.
-
5
Kruid het stoofpotje eveneens met peper en zout, bind met wat bruine roux. Verdeel de puree over de borden en lepel er het stoofpotje van paddenstoelen bij.