Recept

Venkel-preisoep met mosselen en bacon

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een superfeestelijk soepje, en dat zonder diep in de buidel te tasten.


Geen fan van mosselen? 
Deze drie toppings zijn ook budgetvriendelijk en smaakvol:
• een lepeltje kruidenkaas, type Boursin
• een handvol geroosterde amandelschilfers
• krokant gebakken rijst
 

bereiding
  1. 1

    Maak de soep. Pel en snipper de ui. Spoel de preiwitten, halveer ze en snipper ze in ringen. Schil de aardappel en snij hem in blokjes. Maak de venkel schoon en snipper hem fijn. Verhit boter en olijfolie in een pot en stoof de ui, de venkel en de preiwitten aan. Voeg de aardappel toe en schep goed om. Blus de goenten met de kippenbouillon en laat de soep op een zacht vuur pruttelen.

  2. 2

    Spoel de mosselen in ruim water tot ze helemaal schoon zijn. Pel en snipper de ui. Maak de selder schoon en snij hem fijn. Verwarm een scheutje olijfolie in een kookpot en stoof de selder en de ui kort aan. Doe er de mosselen bij, blus alles met de wijn en schud goed op tot alle mosselen open zijn. Giet de mosselen af en gooi de ongeopende schelpen weg. Haal de mosselen uit hun schelp.

  3. 3

    Bak de bacon krokant in een pannetje, laat hem goed uitlekken op keukenpapier en snipper hem fijn.

  4. 4

    Mix de soep en haal ze door een zeef voor een extra fijn resultaat. Lepel ze in mooie borden en werk ze af met mosselen, de bacon en de peterselie. Werk ze af met versgemalen peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Venkel-preisoep met mosselen en bacon

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!