Chocoladetartelettes
bereiding
-
1
Beboter en bebloem 6 kleine taartvormpjes van 9 cm doorsnede. Rol het deeg open.
-
2
Steek rondjes uit het deeg die iets groter zijn dan de bakvorm. Leg de deegrondjes in de vormpjes en prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet de vormpjes met het deeg nog even terug in de koelkast. Zo behouden ze beter hun vorm tijdens het bakken.
-
3
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bak de taartbodempjes 12 à 15 minuten in de oven of tot de randjes mooi kleuren. Haal de bodempjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
-
4
Maak de vulling. Hak de chocolade fijn, doe hem in een kom met de boter en de honing. Verwarm de room in een sauspannetje tot net onder het kookpunt. Giet de room over de chocolade en roer tot alles mooi gesmolten en gemengd is.
-
5
Giet het chocolademengsel in de taartvormpjes en laat ze minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.
-
6
Maak intussen de topping. Doe de suiker met de pinda’s in een pan, voeg 1 eetlepel water toe en laat de suiker zachtjes smelten en karamelliseren. Haal de pinda’s van het vuur en schep ze op een vel bakpapier. Laat ze afkoelen en hak ze fijn.
-
7
Werk de taartjes af met pindakaas en gekaramelliseerde pinda’s.