Recept

Supersnelle Belgische appeltaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

In België vind je appeltaart in alle maten en vormen. In Vlaanderen is de klassieke versie vaak een bladerdeegbodem met schijfjes appel, soms met een laagje pudding eronder. Daarnaast is er de beroemde Limburgse vlaai: een gistdeegbodem die gevuld wordt met appelcompote of stukjes appel en afgewerkt met kruimels of een raster.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Meng in een kom de bloem met de suiker, de vanillesuiker, het ei, de melk, de olie en het zout tot een glad deeg. Vet een platte taartvorm van 24 cm diameter in met boter en bestuif hem met bloem. Doe het deeg erin, strijk het een beetje open met een spatel want het lijkt misschien plakkerig, maar dit komt goed.

  2. 2

    Schil de appelen, snij ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snij ze vervolgens in dunne plakjes. Schik de appelplakjes dakpansgewijs in een rondje op de taart.

  3. 3

    Maak het suikerlaagje. Smelt de boter in een pannetje met de suiker. Neem het pannetje van het vuur als de suiker en boter gesmolten zijn, let op dat de boter niet te heet is geworden. Doe er het ei bij en roer tot een glad papje. Lepel dit over de taart en bak de taart 20 à 25 minuten in de oven.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Supersnelle Belgische appeltaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!