Recept

Appelcrumblebuche

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook de kinderen smullen mee van dit heerlijke feestdessert!

Voorbereiding: de buche kun je al vullen en oprollen en maximaal één dag in een afgesloten doos in de koelkast bewaren. Werk ze een uur voor serveren af met de rest van de crème en de topping. Je kunt ze tot een maand in de diepvries bewaren. De dag voor het feest laat je de buche ontdooien in de koelkast.

bereiding
  1. 1

    Maak de biscuit. Verwarm de oven voor op 175°C. Klop de eieren luchtig met de suiker. Voeg de gezeefde bloem, het bakpoeder en een snuifje zout toe en roer luchtig om. Giet het beslag in een lage bakvorm van 25 x 37 cm en bak de biscuit 12 à 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Bestrooi een keukenhanddoek met de basterdsuiker en leg hier de cake op, met de bovenkant op de suiker. Verwijder het papier en rol de cake met de handdoek voorzichtig en strak op. Laat hem even afkoelen. Rol hem open en laat hem verder afkoelen.

  3. 3

    Maak de vulling. Schil de appelen en snij ze in blokjes van maximaal 1 cm. Bewaar de schillen. Stoof de appelen zacht in de boter. Bestrooi ze met de kaneel en laat ze kara-melliseren. Laat ze afkoelen.

  4. 4

    Maak de crème. Halveer het vanille-peultje en schraap er de zaadjes uit. Klop de mascarpone los met de suiker. Voeg de room en de vanillezaadjes toe en klop stevig. Schep de crème in een spuitzak en bewaar die in de koelkast.

  5. 5

    Bespuit de afgekoelde biscuit met de mascarponecrème. Bewaar een deel van de crème voor de buitenkant. Bestrooi de crème met de appeltjes en rol de cake voorzichtig op. Wikkel de buche in folie en laat ze minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

  6. 6

    Verwarm de oven voor op 175°C. Maak de crumble. Wrijf met je handen de boter, de bloem, het amandelpoeder, de suiker en een snuifje zout tot een kruimelig geheel. Bak de crumble op een met bakpapier beklede bakplaat 12 à 15 minuten in de oven. Laat hem afkoelen.

  7. 7

    Bestrijk de buche na het opstijven met de rest van de crème en werk ze af met de crumble, wat poedersuiker en de fijngesneden appelschillen.

Meer interessante vragen

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Appelcrumblebuche

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!