Kerstcrackers met feta en granaatappel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de feta uitlekken. Plet de feta met een vork, meng er 4 eetlepels granaatappelpitten onder en kruid de kaas met peper en de za’atar.
-
2
Leg de filodeegvellen op het werkblad, bestrijk het bovenste vel met behulp van een borsteltje met wat olijfolie. Lepel er wat feta op in het midden. Laat links en rechts wat ruimte vrij voor de snoepjesranden.
-
3
Rol het vel filodeeg op van beneden naar boven en en duw de links en rechts zijkant samen zodat je een snoepje/strikje krijgt. Wikkel langs elke kant een takje bieslook en knoop het vast. Herhaal dit voor alle crackers. Snipper de rest van de bieslook fijn voor de afwerking.
-
4
Leg de kerstcrackers op een bakplaat met bakpapier en bak ze zo’n 7 minuten in de oven tot ze mooi krokant zijn. Werk ze af met de extra granaatappelpitten en de rest van de bieslook.