Recept

Ovenschotel van wijting en prei met een crumble van pijnboompitten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wijting, een heerlijke vis uit de Noordzee!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de preistengels grondig schoon en snij ze in julienne. Snij 1 citroen in kwartjes. Rasp de schil van de andere citroen en snij die citroen in plakjes.

  2. 2

    Spoel de vissen en dep ze droog. Steek de salie en de citroenplakjes in de buik van de vissen. Vet een ovenschaal in met boter. Leg de prei op de bodem van de schaal en leg er de vis bovenop. Leg de kwartjes citroen tussen de prei.

  3. 3

    Hak de pijnboompitten een beetje fijner en meng ze met de panko, 2 eetlepels olijfolie en de geraspte citroenschil. Kruid met peper en zout. Verdeel de crumble over de vis, sprenkel er nog royaal olijfolie over en gaar de vis en de prei 35 minuten in de oven.

  4. 4

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af, pureer ze en breng ze op smaak met de boter, de melk, nootmuskaat, peper en zout. Serveer de ovenschotel met de puree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenschotel van wijting en prei met een crumble van pijnboompitten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!