Vispannetje met zeekraal en citroenroom
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 195°C. Pel en snipper de sjalot. Pel en pers de knoflook. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit de vrucht. Smelt de boter en stoof de sjalot en de knoflook op een zacht vuur. Voeg de bloem toe en roerbak 1 minuut. Blus de pan met de fond en de room en laat het mengsel al roerend inkoken tot een ingedikte saus. Voeg 1 koffielepel citroenschil en 1 eetlepel citroensap toe. Kruid de saus met nootmuskaat, peper en zout.
-
2
Snij de vis in stukjes van 3 à 4 cm en kruid met peper en zout. Spoel de zeekraal, laat uitlekken of dep droog en verdeel over 4 lege schelpen of kleine ovenschaaltjes. Beleg met de sint-jakobsvruchten en de stukjes vis. Overgiet alles met de saus en bestrooi met de gemalen kaas.
-
3
Gaar de schelpen 8 minuten in de oven. Zet dan de grill aan en gril ze nog 5 minuten tot de bovenkant gegratineerd is. Snipper de peterselie fijn. Haal de schelpen uit de oven, werk ze af met peterselie en serveer.