Tartaar van gerookte forel, zalmforel, witte asperges, zeekraal en zalmeitjes
bereiding
-
1
Spoel en schil de asperges. Kook de asperges beetgaar in gezouten water. Giet af en laat afkoelen op een handdoek. Snij de kopjes van de asperges en hou ze apart. Snij de rest van de asperges in fijne blokjes.
-
2
Pel en snipper de sjalot. Spoel de zeekraal grondig. Hak de helft van de zeekraal fijner en bewaar de andere helft voor de afwerking. Snij de gerookte forel en de zalmforel fijn.
-
3
Meng de sjalot, de gehakte zeekraal, de aspergeblokjes, de gerookte forel, de zalmforel, het citroensap en 2 eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout. Laat alles maximum 20 minuten in de koelkast marineren.
-
4
Doe de tartaar in 2 serveerringen met verschillende diameter op een bord. Werk de tartaar af met de kopjes van de asperges, de rest van de zeekraal en zalmeitjes. Breng op smaak met peper en een scheutje olijfolie.