Recept

Minicheesecake met geitenkaas en rode biet

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Veggie voorgerechtje dat schittert op de feesttafel.

Makkelijk vooraf: de cheesecakes en topping maak je één dag vooraf, je kunt deze niet invriezen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de cheesecakes. Smelt de boter. Mix de koekjes fijn en meng ze met de gesmolten boter. Bekleed 4 à 6 hoge ronde bakvormpjes of cupcakevormpjes (diameter 8 à 9 cm) met bakpapier en vul de bodem met een laagje koekjes van 5 mm dikte. Duw ze goed aan met de bolle kant van een lepel en zet de bodempjes even in de koelkast.

  2. 2

    Klop de roomkaas luchtig met de geitenkaas en de eieren. Voeg het maïszetmeel en wat peper toe en meng. Zout hoeft niet. Verdeel het mengsel over de bakvormpjes. Bak de taartjes 15 minuten in de oven, tot ze net opgesteven zijn. Haal ze uit de oven. Laat ze even afkoelen, ontvorm ze en zet ze in een afgesloten doos. Zet ze minstens 4 tot 24 uur in de koelkast om op te stijven.

  3. 3

    Snij de bietjes in fijne plakjes en besprenkel ze met balsamicoazijn, honing, tijm, peper en zout. Werk de cheesecakes af met de plakjes rode biet en de scheutjes.

Meer interessante vragen

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Minicheesecake met geitenkaas en rode biet

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!