Recept

Risotto met boschampignons en mozzarella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestgerecht met een echte seizoenstopper: de boschampignon.

Liever veggie? Je maak dit gerechtje makkelijk vegetarisch door de kippenbouillon te vervangen door groentebouillon.

Tip: de perfecte risotto begint bij de juiste rijst. Kies voor een iets rondere korrel die veel zetmeel bevat en daardoor genoeg kookvocht opneemt. Het bekendst is arboriorijst. Laat voor dit gerecht langere rijstkorrels zoals jasmijn en basmati links liggen.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit de sjalot en de helft van de knoflook aan in wat olijfolie, voeg de risottorijst toe en roer tot alles een laagje olijfolie heeft. Blus met de witte wijn en roer verder. Voeg pollepel per pollepel de bouillon toe en roer de risotto in 20 minuten gaar. Lepel er daarna de geraspte parmezaan en 1 eetlepel boter onder en laat de risotto enkele minuten afgedekt rusten.

  2. 2

    Bereid intussen de champignons voor de afwerking. Borstel de boschampignons schoon en snij of scheur grotere exemplaren in stukken. Bak de champignons met de rest van de knoflook en de naaldjes van 1 takje rozemarijn krokant in wat boter en olijfolie. Kruid ze met peper en zout.

  3. 3

    Serveer de risotto met de gebakken boschampignons en strooi er de mozzarellabolletjes en de parmezaanschilfers over. Werk de risotto af met de rest van de fijngehakte rozemarijn en de gehakte peterselie.

Meer interessante vragen

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Risotto met boschampignons en mozzarella

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!