Recept

Amandelspeculaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gezellige koekjes… 


Je kunt speculaaskruiden kopen in de meeste supermarkten, maar ook zelf maken. De samenstelling van speculaaskruiden verschilt, maar de basis bestaat uit kaneel, kruidnagel en nootmuskaat. 

Let op: het deeg moet een nacht rusten.

bereiding
  1. 1

    Meng de boter met de suiker en de eieren tot de suiker opgelost is.

  2. 2

    Voeg de bloem, het bakpoeder, de speculaaskruiden, het amandelmeel en het snuifje zout toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg een nachtje ingepakt rusten in de koelkast.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 175°C. Neem het deeg uit de koelkast. Vorm ovale koekjes van het deeg (± 50 gram/stuk ) en rol die uit tot een dikte van ongeveer 1,5 cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat met wat tussenruimte. Strooi er wat amandelschilfers over.

  4. 4

    Bak de koekjes 12-15 minuten in de oven, tot de randen lichtjes bruin kleuren. Laat ze afkoelen op een rooster.

Meer interessante vragen

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Amandelspeculaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!