Recept

Gevuld witloof met rauwe ham, oude kaas, tijm en gebakken aardappelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Smaaktopper: witloof & tijm

Tijm verzacht de bitterheid van witloof en maakt een gerecht verfijnder.

Voeg steeds een beetje verse tijm toe aan een portie witloofsoep.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de harde onderkant en de bittere kern van de stronkjes witloof. Stoom de stronkjes gaar en laat ze even uitlekken. Snij ze in de lengte doormidden en hol voorzichtig een beetje uit zodat er ruimte is om ze te vullen.

  2. 2

    Verbrokkel de oude kaas en en snij de ham in fijne reepjes. Pel en pers de knoflook. Rist de tijm. Meng de kaas en de ham met de room, de mosterd, de knoflook en wat tijmblaadjes. Breng het mengsel op smaak met peper en een snuifje zout.

  3. 3

    Schik het witloof in een ovenschaal en vul de stronkjes rijkelijk met het kaas-hammengsel. Zet de ovenschotel 20 à 25 minuten in de oven tot de ham licht krokant is en de kaas gesmolten.

  4. 4

    Schil intussen de aardappelen en snij ze in vier. Kook ze beetgaar in gezouten water. Giet ze af en bak ze in de olijfolie of boter goudbruin en krokant.

  5. 5

    Serveer het gevulde witloof met de gebakken aardappelen. Werk ze nog af met de peterselie en extra tijm.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevuld witloof met rauwe ham, oude kaas, tijm en gebakken aardappelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!