Recept

Gegratineerde hamrolletjes met witloof

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse geeft een echte Belgische klassieker een upgrade met gekookte ham van topkwaliteit.

bereiding
  1. 1

    Verwijder de buitenste bladeren van het wiloof, snijd het bittere hart uit het witloof. Kook het witloof in gezouten water tot het beetgaar is. Giet af en laat het witloof verder goed uitlekken.

  2. 2

    Smelt de boter en voeg de bloem toe, roer droog en voeg er dan al roerende de melk toe.

  3. 3

    Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Roer er van het vuur 200 g geraspte kaas door en roer tot een gladde saus.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 190°C. Rol het witloof in de sneetjes ham en leg ze in een ovenschotel. Giet er de kaassaus over, strooi er de rest van de geraspte kaas over en zet 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C, tot alles mooi gegratineerd is. Lekker met puree of brood.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!