Recept

Hartige broodpudding met prei en tijm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je kent broodpudding als een zoet tussendoortje, maar je kunt ’m ook perfect hartig maken met lekker veel kruiden en kaas.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de prei en snij het preiwit in halve ringen. Pel en pers de knoflook.

  2. 2

    Stoof de prei en de knoflook aan in de boter en de olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Rits de tijm van de steeltjes en voeg hem toe.

  3. 3

    Snij het brood in stukjes. Vet een lage bakvorm van ongeveer 27 cm op 20 cm in met ¬boter. Doe het brood in de bakvorm en lepel er de preimengeling over.

  4. 4

    Klop de eieren los met de melk en breng het mengsel op smaak met de parmezaan, het kerriepoeder, peper en zout.

  5. 5

    Giet het eimengsel over het brood. Bak de broodpudding 30 minuten in de oven. Laat hem afkoelen en snij hem in porties.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hartige broodpudding met prei en tijm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!