Rigatoni met ragout van bospaddenstoelen en varkensworst
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C, op de grillstand. Kook de rigatoni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
-
2
Maak de paddenstoelen schoon en snij grote exemplaren in stukken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook op laag vuur. Snij de varkensworsten in stukjes en doe ze erbij. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze op middelhoog vuur tot ze slinken en vocht verliezen (ongeveer 5 à 7 minuten).
-
3
Blus ze met de wijn en laat die even inkoken. Voeg de worcestersaus en de sojasaus toe. Voeg de room toe en breng op smaak met tijm, peper en zout. Laat de ragout 5 minuten zacht pruttelen tot hij iets indikt.
-
4
Meng de gekookte rigatoni met de ragout. Schep alles in een ovenschaal en bestrooi de pasta royaal met de gruyère.
-
5
Zet de pastaschotel in het midden van de oven en bak deze 15 minuten, tot de kaas gesmolten en goudbruin is. Werk de schotel af met de verse salie.