Recept

Rode ui gevuld met gezoet lamsgehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit kleurrijke gerechtje past helemaal in de filosofie van Pascale Naessens. Het is bovendien makkelijk in te vriezen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Snij de onderkant van de rode uien recht zodat ze makkelijk recht blijven staan. Zet ze ongepeld in een ovenschaal en laat ze 30 à 40 minuten garen.

  2. 2

    Schil de wortelen en snij er 2 in fijne blokjes en 3 in fijne reepjes (gebruik een dunschiller). Ontpit de medjoul dadels en snijd ze in fijne reepjes. Verhit een scheut olijfolie en voeg hier de garam massala, het chilipoeder, de fijne wortelblokjes en het lamsgehakt aan toe. Roerbak tot de wortelen beetgaar zijn. Kruid bij met peper en zout en voeg de helft van de dadels toe.

  3. 3

    Haal de uien uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 185°C. Verwijder de buitenste schil en haal er de binnenste bladeren uit. Lepel de vulling in de uien en zet de ovenschaal opnieuw gedurende 15 à 20 minuten in de oven. Meng intussen de reepjes wortel met de overige dadelreepjes, verse koriander, peper, zout en 1 eetlepel olijfolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rode ui gevuld met gezoet lamsgehakt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!