Recept

Witte vis met notenkorst in kerstomatensausje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Witte vis krijgt extra veel smaak dankzij de kerstomaten en noten in deze gezonde ovenschotel.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en pers de knoflook. Pel de ui en snij hem in partjes. Maak de chilipeper schoon en snipper hem fijn. Maak de ­verschillende paprika’s schoon en snij het vruchtvlees in reepjes.

  2. 2

    Doe de kerstomaten in een ovenschaal. Voeg de knoflook, de paprikareepjes en de chilipeper toe en breng ze op smaak met het gerookt paprikapoeder, peper en zout. Meng goed.

  3. 3

    Leg de partjes ui in de saus. Druppel er olijfolie over en zet de ovenschaal 15 minuten in de oven.

  4. 4

    Dep de vis droog met keukenpapier, kruid hem met peper en zout en bestrijk hem met mosterd. Hak de noten fijn en meng er het amandelmeel onder. Verdeel het notenmengsel over de vis en duw het lichtjes aan. Snij de citroen in partjes.

  5. 5

    Haal de ovenschaal uit de oven en leg er de vis bij. Leg er ook de olijven bij. Zet de schaal terug in de oven en bak de vis en de groenten nog eens 15 minuten, of tot de vis naar wens gaar is. Haal de schaal uit de oven en werk het gerecht af met het basilicum. Serveer het met de partjes citroen.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witte vis met notenkorst in kerstomatensausje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!