Recept

Geroosterde pastinaak en spruiten met op vel gebakken witte vis en frambozensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker à la Sandra Bekkari!

Natalie tipt!

“Je kunt de frambozen vervangen door bijvoorbeeld veenbessen. Dit gerecht lijkt iets minder traditioneel, maar het friszure sausje is heel lekker in combinatie met de zoete ovengeroosterde groenten.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pastinaken en halveer ze in de lengte. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze ruim met olijfolie en kruid met peper en zout.

  2. 2

    Halveer de spruitjes en doe ze samen met een flinke scheut olijfolie, de balsamicocrème, peper en zout in een ovenschaal. Zet zowel de pastinaak als de spruitjes 20 minuten in de oven. Leg de bramen na 10 minuten bij de pastinaak.

  3. 3

    Maak de saus. Mix de ontdooide frambozen met de olijfolie, de azijn en de honing. Kruid met peper en zout. Warm de saus op een zacht vuur op. Zeef ze eventueel.

  4. 4

    Kruid de vis met peper en zout. Verhit olijfolie in de pan en bak de vis aan beide kanten gaar. Het visvlees moet nog sappig zijn.

  5. 5

    Snij de citroen in plakjes. Schep de geroosterde spruitjes en pastinaak op een mooie schaal en lepel er de frambozensaus bij. Serveer er de vis bij en werk die af met een plakje citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geroosterde pastinaak en spruiten met op vel gebakken witte vis en frambozensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!