Recept

Traybake met vis, wortelen en venkel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Karolien Olaerts: "Wil je wat extra? Voeg dan nog wat partjes vastkokende aardappel toe aan de traybake."

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder het loof van de wortelen en schrob ze grondig schoon (schillen hoeft niet). Snij de dikste exemplaren in de lengte in tweeën. Pel de rode uien en snij ze in partjes. Verwijder de stelen en de taaie onderkant van de venkel. Snij de knol in dunne plakjes.

  2. 2

    Stort de groenten op een bakplaat en schep ze om met de rijstolie, de ras el hanout, de gedroogde oregano en genoeg vers-gemalen zwarte peper en grof zeezout. Schrob de citroen schoon en rasp er de schil af. Hou de schil apart. Snij de helft van de citroen in dunne plakjes. Verdeel de plakjes citroen over de groenten en zet de schotel 25 minuten in de oven. Omscheppen hoeft niet.

  3. 3

    Hak de pistachenoten en de zonnebloempitten grof en de bieslook fijn. Schep ze om met de olijfolie, de geraspte citroenschil en voldoende versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Wrijf de stukken vis in met wat olijfolie.

  4. 4

    Schuif de groenten opzij en leg de stukken vis op de bakplaat. Schep de notenmengeling rijkelijk op de vis en zet de schotel nog 10 à 15 minuten in de oven. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Traybake met vis, wortelen en venkel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!