Recept

Kikkererwten-kokoscurry met bloemkool en koriander

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Eeb vegetarische curry die barst van de groenten... en de smaak!

bereiding
  1. 1

    Snij de bloemkool in roosjes. Laat de kikkererwten goed uitlekken. Pel en snipper de ui. Schil de gember en snij hem in stukjes. Doe de stukjes gember samen met de helft van de koriander, de helft van de ui, de specerijen en een scheutje olijfolie in een blender en mix tot een pasta.

  2. 2

    Bak de rest van de ui glazig in olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 1 minuut. Voeg de zelfgemaakte currypasta, de bloemkoolroosjes, de kokosmelk en een scheutje water toe en laat alles 10 minuten onder deksel garen.

  3. 3

    Voeg nu de kikkererwten toe en breng de curry op smaak met wat limoensap, peper en zout. Laat nog 5 minuten verder garen.

  4. 4

    Rooster ondertussen de cashewnoten goudbruin in een droge koekenpan en hak ze grof. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Snij de tweede limoen in partjes.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kikkererwten-kokoscurry met bloemkool en koriander

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!