Croque geitenkaas met wortelcompote en een wortel-spitskoolslaatje met dadels
bereiding
-
1
Maak de compote. Schil de wortelen en snij ze in kleine blokjes. Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Blancheer de wortelstukjes in gezouten water. Stoof ze dan met de ui en de knoflook in de olijfolie. Voeg de wittewijnazijn, de suiker, het komijnpoeder en het kaneelpoeder toe. Meng even door en zet onder met water. Laat stoven tot een mooie compote met nog stukjes in. Voeg eventueel extra water toe.
-
2
Neem 4 boterhammen en lepel er telkens 2 eetlepels compote op. Verdeel er de geitenkaas over, sluit de croques met de overige boterhammen en gril ze tussen de grill of croquemachine.
-
3
Maak intussen het slaatje. Spoel de wortelen en snij ze in lange repen met een dunschiller. Snij de opgelegde citroen en dadels zonder pit in stukjes en meng ze samen met de koriander onder de wortelrepen. Werk het slaatje af met de rucola. Maak een dressing van de Griekse yoghurt, het knoflookpoeder, het kerriepoeder en het komijnpoeder. Meng goed door.
-
4
Serveer de croques met het slaatje en de dressing.