Kurkuma-kokosrijst met lamsgehakt en spinazie
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui en de knoflook glazig.
-
2
Voeg het lamsgehakt toe en bak het rul. Breng het op smaak met de komijn, de kaneel, peper en zout. Roer goed door.
-
3
Voeg de basmatirijst toe aan de pan en schenk er de kokosmelk en 200 milliliter water bij. Voeg de kurkuma toe en breng alles aan de kook. Laat het geheel op een zacht vuur, met het deksel op de pan, ongeveer 15 minuten garen.
-
4
Spoel en droog de spinazie. Roer de spinazie door het stoofpotje en laat ze slinken. Rooster de amandelen in een droge pan goudbruin en hak ze grof.
-
5
Werk de rijstschotel af met de geroosterde amandelen en de peterselie. Serveer hem meteen uit de pan.