Recept

Sorbet met alcoholvrije gin, komkommer en munt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wedden dat dit jouw nieuwe zomerfavoriet wordt? Ook geschikt voor BOB, trouwens.

bereiding
  1. 1

    Doe het water en de suiker in een pannetje en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot de suiker volledig is opgelost. Laat afkoelen.

  2. 2

    Doe de stukken komkommer, limoensap, munt, alcoholvrije gin en de afgekoelde siroop in een blender. Mix tot een gladde massa.

  3. 3

    Giet het mengsel in de ijsmachine en draai tot sorbet. Bewaar in de diepvriezer tot gebruik. Of, als je geen ijsmachine hebt: giet het mengsel in een diepvriesdoos. Roer elk halfuur om met een vork, zodat je ijskristallen breekt. Herhaal dit tot je een luchtige sorbet hebt (dit duurt ongeveer 4 uur).

  4. 4

    Verdeel de sorbet over vier glazen. Werk af met een takje rozemarijn (of een muntblaadje) en eventueel ook enkele dunne plakjes komkommer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sorbet met alcoholvrije gin, komkommer en munt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!