Recept

Nougat-ijs met chocolade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Onweerstaanbaar

bereiding
  1. 1

    Bekleed een grote cakevorm (of broodvorm) met huishoudplastic en zorg dat het rondom ruim over de rand hangt.

  2. 2

    Splits 3 eieren, klop de dooiers met 4 eetlepels basterdsuiker luchtig tot een massa , en hou de eiwitten nog even apart.

  3. 3

    Klop er 300 g mascarpone door.

    Schep er vervolgens 100 g fijngesneden nougat door.

  4. 4

    Klop nu de eiwitten stijf en spatel ze door het nougatmengsel.

    Schep in de vorm en strijk mooi glad.

    Zet in de diepvriezer.

  5. 5

    Haal een halfuur voor het serveren de vorm uit de vriezer en zet hem in de koelkast.

    Met het plastic kun je het nougat-ijs daarna makkelijk uit de vorm tillen.

  6. 6

    Snij in plakken of verdeel over glazen.

    Werk af met warme chocoladesaus: laat 100 g donkere chocolade met enkele eetlepels melk in de microgolfoven smelten en roer goed.

  7. 7

    De Italianen gieten net voor het serveren een kopje hete espresso over het ijs.

    Serveer met een krokant koekje erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!