Crispy kalfsreepjes in zoetzure saus met gefrituurde gember
bereiding
-
1
Maak de paprika’s schoon en snij ze in reepjes. Pel de rode uien en snij ze in halve maantjes. Schil de gember en snij hem in dunne lucifers. Bak de gemberreepjes in hete arachideolie kort goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en hou ze apart.
-
2
Dep de kalfsreepjes droog en kruid ze met peper en zout. Haal ze door het maïszetmeel tot ze mooi bedekt zijn. Verhit een ruime hoeveelheid arachideolie in een wok. Bak de kalfsreepjes op hoog vuur in porties krokant en bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
3
Giet de olie af, maar laat nog een beetje achter in de wok. Voeg de paprika’s en de rode uien toe aan de wok en roerbak ze een 5-tal minuten op hoog vuur tot ze beetgaar zijn.
-
4
Voeg de krokante kalfsreepjes weer toe aan de groenten. Giet er de zoetzure saus over en meng kort zodat alles goed gemengd is, maar het vlees nog knapperig blijft. Werk het gerecht af met de gefrituurde gember en de munt.