Recept

Romige pasta met broccoli en spekjescrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt!

“In een halfuur aan tafel na een drukke werkweek? Deze pasta valt bij iedereen in de smaak. Je kunt de schelpjespasta ook vervangen door kant-en-klare gevulde tortellini of ravioli.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de broccoli in roosjes, maak het steeltje schoon en snij het in blokjes. Schep de broccoli op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel hem ruim met olijfolie, peper en zout. Gaar hem 10 minuten in de oven.

  2. 2

    Bak de spekjes samen met de gedroogde tijm en de panko krokant in een pan zonder vetstof. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af, maar bewaar een pollepel van het kookvocht. Spoel de spinazie en laat ze goed uitlekken. Maak de paprika schoon en snij hem in blokjes. Pel en snipper de ui. Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit.

  4. 4

    Stoof de ui aan in een pan met olijfolie. Voeg de paprikablokjes toe en blus met de witte wijn. Voeg de kruidenkaas, de spinazie, de pastaschelpjes en het extra kookvocht toe en laat alles enkele minuten garen tot je een romig sausje hebt. Breng de saus op smaak met citroensap en geraspte citroenschil.

  5. 5

    Serveer de romige pasta met de ovengeroosterde broccoli en werk hem af met de spekjescrumble, eventueel nog wat extra geraspte citroenschil en de verse tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Romige pasta met broccoli en spekjescrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!