Gevulde pastaschelpen in tomaat-paprikasaus met kruidenkaas en pangrattato
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de puntpaprika’s schoon, snij ze in grove stukken en leg ze samen met de tomaten op een met bakpapier beklede bakplaat. Pel de knoflook en de rode ui, snij ze in grove stukken en leg ze bij op de bakplaat. Kruid met peper en zout en druppel er olijfolie over. Rooster 20 Ă 25 Âminuten in de oven. Haal de groenten uit de oven en mix ze tot een saus met de staafmixer (ze hoeft niet helemaal glad te zijn). Doe de saus in een ovenschaal.
-
2
Kook de pastaschelpen beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
3
Meng voor het korstje de panko met de Provençaalse kruiden en de geraspte parmezaan.
-
4
Meng de roomkaas met de Griekse yoghurt. Hak de verse kruiden fijn en meng ze eronder. Kruid met peper en zout. Vul de pastaschelpen met de kruidenkaas en leg ze in de ovenschaal met de saus. Strooi er de panko-Âmengeling over en werk af met de geraspte citroenschil. ÂVerdeel er het basilicum over.
-
5
Zet de pasta net voor het Âserveren 10 Ă 15 minuten onder de grill tot je een mooi goudbruin korstje hebt.