Recept

Wortelsoep met sinaasappel en komijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een soepje à la Yotam Ottolenghi, maar dan met ingrediënten uit de supermarkt.

Tip: door komijnpoeder en sinaasappelsap toe te voegen aan de soep geef je een klassieke wortelsoep een heel andere, Midden-Oosterse smaak. Laat deze smaakmakers dus zeker niet weg! De koriander smaakt er heerlijk bij, maar niet iedereen houdt van dit kruid. Eventueel kun je het vervangen door bladpeterselie.

bereiding
  1. 1

    Pel de uien en snij ze in grove stukken. Maak de wortelen schoon en snij ze in stukken.

  2. 2

    Stoof de uien en de wortelen aan in een kookpot met de olijfolie. Voeg de groentebouillon toe en laat de soep 30 minuten koken.

  3. 3

    Mix de soep glad. Kruid ze met peper, zout, het kerriepoeder en het komijnpoeder en mix nog even door. Laat de soep nog 5 minuten koken en voeg dan het sinaasappelsap toe.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wortelsoep met sinaasappel en komijn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!