Recept

Mediterrane scampi's met couscous

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker lentegerecht met scampi's dat extra snel klaar is. 

bereiding
  1. 1

    Roer de rozijnen, de pistachenoten en de granaatappelpitten door de droge couscous. Kruid met peper en zout en voeg 2 koppen kokend water toe. Meng, dek af en laat de couscous garen.

  2. 2

    Pel de ui en snij in ringen. Maak de paprika’s schoon en snij ze in ringen.

  3. 3

    Bak de helft van de paprika’s en de ui aan in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de scampi’s en de ras el hanout toe en bak aan. Kruid met peper en zout. Doe de tomatenpuree bij de scampi’s en laat 2 minuten meebakken.

  4. 4

    Overgiet met het sinaasappelsap, 4 eetlepels water en de honing. Doe er de kikkererwten bij. Laat de saus 5 minuten inko- ken. Bak de andere helft van de paprika’s al dente in 2 eetlepels olijfolie en voeg toe aan de scampischotel.

  5. 5

    Spoel de koriander, laat uitlekken en hak fijn. Serveer met de couscous en werk het gerecht af met de verse koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mediterrane scampi's met couscous

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!