Recept

Mediterrane citroenkip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Allemans favoriet, deze klassieker met kip en citroen.

Lekker met gegrilde aubergine, courgette en paprika.

Tip: De kip is klaar als hij een kerntemperatuur van ongeveer 73°C heeft. Geen thermometer?Steek een vleesvork in de buikholte en kantel de kip lichtjes met de opening naar onder. Als het uitdruipende vocht helder is, is de kip gaar.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Rasp de citroenschil en pers het sap van 1 citroen uit. Pel en pers de look. Hak de peterselie fijn. Doe de boter, tijm, knoflook, het citroenrasp, de peterselie en flink wat peper en zout in een keukenmachine. Mix alles tot een kruidige citroenboter.

  2. 2

    Leg de kip met de poten naar voor en haal voorzichtig het kippenvel los van het vlees. Strijk het grootste deel van de citroenboter onder het vel over het borstvlees. Strijk de overgebleven boter over de bouten.

  3. 3

    Leg de kip in een braadslee, bedruppel met het sap van een halve citroen en kruid met peper en zout. Zet de kip 35 minuten in de oven. Bedruip regelmatig met het braadvocht.

  4. 4

    Leg nu de gehalveerde krieltjes samen met de in kwartjes gesneden resterende halve citroen rond de kip. Zet nog eens 30 minuten in de oven of tot het vel goudbruin en krokant is. Haal de kip uit de oven en laat nog 10 minuten rusten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mediterrane citroenkip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!