Braadkip met jonge wortelen en krieltjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Braadkip met jonge wortelen en krieltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: om te controleren of de kip gaar is, prik je er met een satéprikker in. Als het vocht dat eruit loopt helder is, dan is de kip klaar.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de kip in een ingevette ovenschaal. Meng alle gedroogde kruiden in een kommetje. Besprenkel de kip met olijfolie en strooi er de helft van de kruiden over. Zet de kip 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  2. 2

    Verwijder intussen het loof van de wortelen en spoel ze. Halveer de krieltjes.

  3. 3

    Haal de schaal uit de oven en leg de wortelen en krieltjes rond de kip. Strooi er de rest van de kruidenmix over, besprenkel het geheel nog eens met olijfolie en kruid alles met peper en zout. Zet alles nog 35 minuten in de oven.

  4. 4

    Leg de kip, wortelen en aardappeltjes op een serveerschaal, strooi er nog wat peterselie over en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de kip in een ingevette ovenschaal. Meng alle gedroogde kruiden in een kommetje. Besprenkel de kip met olijfolie en strooi er de helft van de kruiden over. Zet de kip 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  2. 2

    Verwijder intussen het loof van de wortelen en spoel ze. Halveer de krieltjes.

  3. 3

    Haal de schaal uit de oven en leg de wortelen en krieltjes rond de kip. Strooi er de rest van de kruidenmix over, besprenkel het geheel nog eens met olijfolie en kruid alles met peper en zout. Zet alles nog 35 minuten in de oven.

  4. 4

    Leg de kip, wortelen en aardappeltjes op een serveerschaal, strooi er nog wat peterselie over en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.