Salade van gemarineerde burrata met tomaten en aardbeien
bereiding
-
1
Rooster de venkelzaadjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren. Pel en pers de knoflook. Meng 3 eetlepels olijfolie met de venkelzaadjes, de knoflook, de geraspte sinaasappelschil en de chilivlokken. Giet de marinade over de bollen burrata en laat die 30 minuten marineren in de koelkast.
-
2
Maak de kruidenolie. Pel en pers de knoflook. Mix alle ingrediënten voor de olie glad. Kruid ze met peper en zout.
-
3
Spoel de tomaten, snij ze in plakjes en halveer de kleintjes. Spoel en halveer de aardbeien.
-
4
Leg de 2 bollen burrata met de marinade op een serveerschaal en trek ze een beetje open. Verdeel er de tomaten en de aard-beien rond, bestrooi ze met de zonnebloempitten en kruid ze met peper en zout. Bedruppel de salade met de kruidenolie, werk ze af met het basilicum en geef er de rest van de kruidenolie bij.