Recept

Koude pastasalade met kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een hippe koude schotel!

Een lekker stukje kip tilt je koude schotel naar een hoger niveau. Kies bij voorkeur voor biologische kip of kip met het Label Rouge. Deze kippen hebben meer bewegingsruimte gehad en werden gevoed met natuurlijke voeding, wat zorgt voor lekkerder vlees. Kipfilet is mager vlees en ideaal voor een lichte schotel, maar droogt ook sneller uit dan drumsticks of kippendijvlees. Door de kip in bouillon te pocheren en in hetzelfde kookvocht te laten afkoelen, blijft het vlees lekker sappig en krijgt het nog meer smaak. Snij de kip pas in stukjes of reepjes als ze volledig is afgekoeld. Zo blijft het vlees stevig en sappig en vermijd je dat het droog wordt in de schotel.

bereiding
  1. 1

    Pocheer de kip een 15-tal minuten in de kippenbouillon. Zet het vuur vervolgens uit en laat het vlees in het vocht afkoelen.

  2. 2

    Kook de eieren in 8 minuten hard. Giet ze af, spoel ze onder koud water, pel ze en halveer ze. Kook de pasta beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat hem vervolgens afkoelen.

  3. 3

    Blancheer de broccoliroosjes beetgaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze afkoelen. Spoel en halveer de radijsjes. Bak het spek in boter goudbruin en krokant en snij de plakjes vervolgens in stukken.

  4. 4

    Meng alle ingrediënten voor de dressing goed onder elkaar. Snij de kip in plakjes en leg ze op een schaal. Verdeel er de rest van de ingrediënten rond en bedruppel ze met de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Koude pastasalade met kip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!