Recept

Pastasalade met kip, komkommer en kerstomaatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Jong of oud, iedereen is gek op pastasalade! Je neemt 'm bovendien makkelijk mee naar het werk of naar school als lunch.

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Laat afkoelen.

  2. 2

    Spoel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes net als de komkommer. Pel de lente-ui en snij in ringen.

  3. 3

    Snij de kipfilet in reepjes. Kruid ze met paprikapoeder, cayennepeper en kaneel en bak ze goudbruin in wat olie. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Rooster de pompoenpitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag.

  5. 5

    Maak een vinaigrette met de balsamicoazijn en olie, peper en zout.

  6. 6

    Schep de kip, de tomatenblokjes, de komkommer, de lente-ui en de dressing voorzichtig door de pasta. Werk af met pompoenpitten en verbrokkelde feta. Lekker met rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastasalade met kip, komkommer en kerstomaatjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Laat afkoelen.

  2. 2

    Spoel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes net als de komkommer. Pel de lente-ui en snij in ringen.

  3. 3

    Snij de kipfilet in reepjes. Kruid ze met paprikapoeder, cayennepeper en kaneel en bak ze goudbruin in wat olie. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Rooster de pompoenpitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag.

  5. 5

    Maak een vinaigrette met de balsamicoazijn en olie, peper en zout.

  6. 6

    Schep de kip, de tomatenblokjes, de komkommer, de lente-ui en de dressing voorzichtig door de pasta. Werk af met pompoenpitten en verbrokkelde feta. Lekker met rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!