Loaded nachos met pulled chicken, maïs en avocado
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Maak de pulled chicken. Meng alle gedroogde kruiden in een ovenvaste pan op een matig vuur, voeg de olijfolie toe en bak de stukken kip in de pan aan beide kanten goudbruin.
-
2
Voeg 100 milliliter water en wat zout toe, plaats een deksel op de pan en zet deze 20 minuten in de oven.
-
3
Maak intussen de lente-uitjes schoon en snipper ze fijn. Spoel de kerstomaatjes en snij ze doormidden. Verwijder de pit uit de avocado en snij het vruchtvlees in partjes. Laat de maïs uitlekken.
-
4
Haal de kip uit de oven en trek deze met twee vorken uit elkaar. Roer de kip door het overgebleven vocht en zet apart. Verhoog de oventemperatuur naar 180°C.
-
5
Doe de nacho’s in een ovenschaal, leg er de pulled chicken op en zet de schotel 8 minuten in de oven.
-
6
Haal de nachoschotel uit de oven, doe er de maïs, de avocado, de kerstomaatjes, de lente-ui en de feta over. Werk de schotel af met de verse koriander, gerookt paprikapoeder en chilivlokken. Snij de limoen in partjes en serveer die erbij.