Recept

Geroosterde maïskolven met fetakaas, limoen en koriander

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Elote is een typisch Mexicaans streetfoodgerecht. De geroosterde maïskolven zijn heerlijk als bijgerecht bij een barbecue of bij een Mexicaans buffet. De maïs wordt eerst gegrild, dan ingesmeerd met mayonaise en tot slot afgewerkt met verkruimelde kaas. In Mexico wordt daarvoor cotija-kaas gebruikt. Die is hier moeilijker te vinden, maar is wat vergelijkbaar met feta. Daarom gebruiken we die als alternatief.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C of steek de barbecue aan. Bestrijk de maïskolven met de olie en gril ze 15 minuten rondom.

  2. 2

    Pel en pers de knoflook. Meng de mayonaise met de Griekse yoghurt en doe er de knoflook bij. Meng er ook het sap van 1 limoen en een snuifje zout onder. Snipper 2 takjes koriander fijn. Snij de andere limoen in partjes.

  3. 3

    Bestrijk de geroosterde maïskolven met de saus, bestrooi ze met fetakaas, de gesnipperde koriander en het paprikapoeder. Serveer ze met de limoenpartjes en de rest van de koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geroosterde maïskolven met fetakaas, limoen en koriander

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!