Recept

Salade met tomaat, kikkererwten, ­granaatappel en amandel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke salade van Sandra Bekkari, perfect bij de BBQ!

bereiding
  1. 1

    Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken. Spoel de tomaten en snij ze in grove stukken. Spoel en halveer de kerstomaten. Pel de ui en snij hem in fijne reepjes. Haal de pitjes uit de granaat­appel.

  2. 2

    Meng de tomaten, de kerstomaten, de ui, het handvol basilicum, de kikker­erwten en de helft van de granaatappelpitjes met de honing, de appelazijn en 2 eetlepels olijfolie. Kruid de salade met peper en zout.

  3. 3

    Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof.

  4. 4

    Verdeel de salade over een schaal en werk ze af met het extra basilicum, de rest van de granaatappelpitjes en de geroosterde amandelschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!