Recept

Salade van kikkererwten met harissavinaigrette

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker als bijgerecht bij kip, lamsvlees, garnalen,...

bereiding
  1. 1

    Ontpit de romatomaten en snij ze in 4 stukken. Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken. Hak de knoflook fijn.

  2. 2

    Maak de harissavinaigrette: roer in een kom de rode wijnazijn door de harissapasta en voeg de knoflook, de komijn, zout en peper toe. Giet 3 el olijfolie erbij. Zet koel weg.

  3. 3

    Verwarm de ovengrill voor. Verhit 1 el olijfolie in een bakpan. Rooster de tomaten 2 minuten aan elke kant. Zet opzij. Meng in een kom de kikkererwten, de romatomaten, de basilicumblaadjes en de harissavinaigrette.

  4. 4

    Leg de plakken rauwe ham onder de warme grill. Laat ze eventjes liggen, maar hou het in het oog want ze verbranden snel. Haal de krokante plakjes uit de oven en breek ze in stukjes.

  5. 5

    Verdeel de kikkererwtensalade over de borden en strooi de hamchips erover.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van kikkererwten met harissavinaigrette

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!