Recept

Tofubowl met krokante groentjes en pindasausje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gezonde bowl vol eiwitten à la Sandra Bekkari!

Tip! Kies voor de saus voor 100% pindakaas, en niet voor de gesuikerde versies. 100% pindakaas bestaat volledig uit pinda’s, er wordt geen suiker of zout toegevoegd. Een gezondere keuze dus!

bereiding
  1. 1

    Snij de tofu in dobbel-stenen en bak ze in sesamolie goudbruin.

  2. 2

    Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Snij de paksoi en de spitskool in reepjes. Roerbak de paksoi, de spitskool en de sugarsnaps 5 minuten in sesamolie. Bedruppel ze met de sojasaus en strooi er het knoflookpoeder over. Schep goed om.

  3. 3

    Maak de saus. Klop de pindakaas los met het limoensap, de ahornsiroop, de melk en de sriracha. Giet ongeveer 1/3 van de saus over de tofu en 1/3 bij de groenten. Meng goed.

  4. 4

    Schep de groenten in kommetjes en verdeel er de tofu over. Geef er de rest van de saus apart bij en werk het gerecht af met de lente-ui en het sesamzaad.Lekker met nog een partje limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tofubowl met krokante groentjes en pindasausje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!