Tofubowl met krokante groentjes en pindasausje
bereiding
-
1
Snij de tofu in dobbel-stenen en bak ze in sesamolie goudbruin.
-
2
Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Snij de paksoi en de spitskool in reepjes. Roerbak de paksoi, de spitskool en de sugarsnaps 5 minuten in sesamolie. Bedruppel ze met de sojasaus en strooi er het knoflookpoeder over. Schep goed om.
-
3
Maak de saus. Klop de pindakaas los met het limoensap, de ahornsiroop, de melk en de sriracha. Giet ongeveer 1/3 van de saus over de tofu en 1/3 bij de groenten. Meng goed.
-
4
Schep de groenten in kommetjes en verdeel er de tofu over. Geef er de rest van de saus apart bij en werk het gerecht af met de lente-ui en het sesamzaad.Lekker met nog een partje limoen.