Recept

Tofubowl met krokante groentjes en pindasausje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gezonde bowl vol eiwitten à la Sandra Bekkari!

Tip! Kies voor de saus voor 100% pindakaas, en niet voor de gesuikerde versies. 100% pindakaas bestaat volledig uit pinda’s, er wordt geen suiker of zout toegevoegd. Een gezondere keuze dus!

bereiding
  1. 1

    Snij de tofu in dobbel-stenen en bak ze in sesamolie goudbruin.

  2. 2

    Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Snij de paksoi en de spitskool in reepjes. Roerbak de paksoi, de spitskool en de sugarsnaps 5 minuten in sesamolie. Bedruppel ze met de sojasaus en strooi er het knoflookpoeder over. Schep goed om.

  3. 3

    Maak de saus. Klop de pindakaas los met het limoensap, de ahornsiroop, de melk en de sriracha. Giet ongeveer 1/3 van de saus over de tofu en 1/3 bij de groenten. Meng goed.

  4. 4

    Schep de groenten in kommetjes en verdeel er de tofu over. Geef er de rest van de saus apart bij en werk het gerecht af met de lente-ui en het sesamzaad.Lekker met nog een partje limoen.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tofubowl met krokante groentjes en pindasausje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!