Recept

Krokante mosseltjes met tartaarsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk hapje.

Geen panko in huis? In plaats van panko kun je de mosselen ook paneren met verkruimelde cornflakes. Je krijgt dan een extra krokante korst en een licht geroosterde smaak.

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de tartaarsaus: hak de kappertjes, augurken en het ei fijn. Meng alles met de mayonaise, samen met de gehakte kruiden. Breng op smaak met het limoensap, peper en zout.

  2. 2

    Klop de eieren los in een diep bord. Doe de bloem in een ander bord en kruid met peper. Doe de panko in een schaaltje.

  3. 3

    Wentel de mosselen eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de panko.

  4. 4

    Verhit de frituurpan op 180°C. Bak de mosselen in porties in 2 à 3 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Serveer de krokante mosselen warm met de tartaarsaus en limoenpartjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Krokante mosseltjes met tartaarsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!