Recept

Warmgerookte zalm met truffelpuree, tartaarsaus en zeekraal

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je hoeft enkel wat ingrediënten op te warmen voor dit heerlijke feestgerecht!

Opgelet met het zout

Warmgerookte zalm koop je kant-en-klaar en is bijzonder smaakvol. Je kunt hem zowel koud als warm serveren als hapje, op een toastje of in een salade. Het warm roken zorgt voor een lekkere rokerige en malse smaak. Je hoeft dit gerechtje niet extra te zouten, de zalm en de zeekraal zijn al zout genoeg.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C. Leg de warmgerookte zalm in een ovenschaal en verwarm de vis ongeveer 10 minuten in de oven.

  2. 2

    Blancheer de zeekraal enkele minuten in kokend water. Giet ze af en spoel ze onder koud water.

  3. 3

    Bereid de truffelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. 4

    Schep de puree op de borden. Leg er een zalmmoot bij en werk het gerecht af met een schep tartaarsaus en de zeekraal. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Warmgerookte zalm met truffelpuree, tartaarsaus en zeekraal

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!