Recept

Kalfslapje met hasselbackpatatjes, broccoligratin en salsa verde

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van Natalie: “Onze kinderen zijn niet zo verzot op salsa verde, maar ik vind het een heerlijk fris sausje dat uitstekend past bij een stukje gegrilde kip, varkensvlees of kalfslapjes. Voor de kinderen geef ik er vaak gewoon een lepeltje zure room bij.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelen 5 minuten in kokend water. Giet af. Maak voorzichtig kleine sneetjes in elke aardappel, maar snij ze niet helemaal door. Bestrooi met een snuifje grof zeezout, besprenkel met olijfolie en leg ze met de ingesneden kant naar boven in een ovenschaal. Gaar 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Doe alle ingrediënten voor de salsa verde in een kleine blender en mix fijn.

  3. 3

    Maak de stronkjes broccoli schoon en blancheer ze 5 minuten in lichtgezouten water. Giet af en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Kruid met peper en bestrooi met de parmezaan. Zet ze de laatste 10 minuten bij de patatjes in de oven.

  4. 4

    Verhit een grillpan, kruid de kalfslapjes aan beide kanten met peper en zout en bestrijk met olijfolie. Gril de kalfslapjes aan beide kanten in de pan.

  5. 5

    Serveer de kalfslapjes met de hasselbackpatatjes, enkele broccoliroosjes en de salsa verde.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfslapje met hasselbackpatatjes, broccoligratin en salsa verde

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!