Plantaardige quiche lorraine
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg open en bekleed er een met olie ingevette quichevorm van 23 cm diameter mee. Druk goed aan. Snij het overtollig deeg weg en maak hiervan 2 of 3 repen om straks gevlochten op de rand te leggen. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
-
2
Pel en pers de knoflook. Mix de zijden tofu met de olijfolie, het maïszetmeel en de knoflook tot een gladde crème. Breng de crème op smaak met nootmuskaat en peper.
-
3
Maak de prei schoon en snipper ze heel fijn. Meng de prei, de vegan spekjes en de vegan kaas onder de tofucrème. Verdeel de vulling over de deegbodem. Maak een deegvlecht van het opzij gehouden deeg en leg ze op de rand van de quiche. Bestrijk de vlecht met de amandelmelk, zodat ze mooi kleurt.
-
4
Bak de quiche 40 minuten in de oven tot de vulling stevig is en de korst lichtbruin.