Klassieke quiche Lorraine
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Klassieke quiche Lorraine

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Quiche Lorraine, da's de klassieke quiche bij uitstek. Je maakt 'm met prei en lekkere spekblokjes. Deze hartige taart lust iedereen! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Ontrol het bladerdeeg en bekleed er een bakvorm mee. Prik er met een vork enkele gaatjes in.

  2. 2

    Pel en snipper de ui fijn. Spoel de prei en snij in reepjes. Verhit boter in de pan en fruit de ui en de prei. Laat afkoelen.

  3. 3

    Bak de spekblokjes goudbruin in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Kluts de eieren los met de room. Voeg de kaas toe en breng op smaak met een snuifje nootmuskaat, peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de spekblokjes en de groenten over de bodem. Schenk de eitjes erover en schuif de quiche 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven tot de bodem mooi lichtbruin is en de vulling gestold is. Laat afkoelen op een rooster en ontvorm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Ontrol het bladerdeeg en bekleed er een bakvorm mee. Prik er met een vork enkele gaatjes in.

  2. 2

    Pel en snipper de ui fijn. Spoel de prei en snij in reepjes. Verhit boter in de pan en fruit de ui en de prei. Laat afkoelen.

  3. 3

    Bak de spekblokjes goudbruin in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Kluts de eieren los met de room. Voeg de kaas toe en breng op smaak met een snuifje nootmuskaat, peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de spekblokjes en de groenten over de bodem. Schenk de eitjes erover en schuif de quiche 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven tot de bodem mooi lichtbruin is en de vulling gestold is. Laat afkoelen op een rooster en ontvorm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.