Recept

Meloenbolletjes met feta, coppa en muntolie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wat een frisse salade!

Coppa is een Italiaanse charcuteriesoort, gemaakt van gerookt varkensvlees. Je vindt het tegenwoordig in de meeste supermarkten en ook bij de slager, maar eventueel kun je ze vervangen door parma- of serranoham.

bereiding
  1. 1

    Halveer de cavaillonmeloen en haal er de pitjes uit. Lepel dan bolletjes uit het vruchtvlees met een ­parisiennelepel. Halveer de watermeloen en haal er ook bolletjes uit.

  2. 2

    Leg de 2 soorten meloenbolletjes op een ­serveerschaal. Schik er de coppa tussen en verkruimel er de feta over.

  3. 3

    Mix de munt met de olijfolie tot een groene olie. Druppel de muntolie over de salade en kruid ze met peper en zout Doe dit pas net voor het serveren om te voorkomen dat de meloen waterig wordt. Werk de salade af met de extra munt en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Meloenbolletjes met feta, coppa en muntolie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!